Няколко мита за любовта, в които да спрем да вярваме

denitsa

Не забравяйте, че, преди всичко, добрата и силна връзка е онази, която е изградена от двамата силни и независими личности.

Безспорно любовта е окриляващо чувство – тя кара хората да се чувстват обичани, приемани, обгрижвани, ценени. За мнозина откриването на половинката в живота е цел и съкровено желание.

Да бъдеш влюбен и да срещнеш подходящия човек за себе си неимоверно е от съществено значение, за да се чувства човек пълноценен. Съществуват обаче някои представи за любовта в главите ни, които не са особено здравословни и не особено истинни. Именно вярата и упованието в тях са нещата, които ни застрашават от това да изпитаме любовно разочарование. В днешната статия включваме някои от тези представи – колкото по-своевременно осъзнаете тези истини, толкова по-скоро ще започнете да гледате по-реалистично на любовта.

Човекът до вас ви допълва

Това е едно от най-разпространените вярвания, що се отнася до любовта. Мнозина от нас живеят с идеята, че е задача на половинката им да ги доизгради като личности. А оттук произхождат редица проблеми – това е напрежение, с което натоварвате любимия човек. Истински успешните връзки са онези, които са съставени от завършени личности с ясно изградени мирогледи, светоусещания, разбирания, граници и вкусове. Взаимното уважение пък е скрепяващото звено, което ще балансира преодолимите различия в характерите ви. Не забравяйте, че истински щастливата връзка е съставена от хора, които биха могли да бъдат щастливи и сами по себе си, самостоятелно, което ни отвежда и към втората често срещана представа за любовта.

Любовта означава да сте неразделни постоянно

Това, от своя страна, индикира отново за липса на собствени неща, които ви идентифицират като отделна, завършена личност. Съюзът между двамата души следва да бъде, защото взаимно има на какво да се научат и какво ново да си покажат. Ако единият от участниците във връзката се претопи във вкусовете и разбиранията на другите, то тогава връзката се лишава от отборния елемент, от усещането за „двама души“. Независимо колко обичате да прекарвате време с любимия, отделете такова и за собствените си нужди и хобита. Съхранете собствената си идентичност и ще видите как това ще се отрази осезаемо положително на връзката ви.

Не забравяйте, че, преди всичко, добрата и силна връзка е онази, която е изградена от двамата силни и независими личности. Съюзът между тях ще бъде устойчив и много по-гъвкав и носещ наслада и удоволствие и за двамата участници.

Next Post

Забавни и мъдри мисли от любимия на всички ни Марк Твен

"Човекът, който не чете книги, няма предимство пред човека, който не може да ги чете."
цитати марк твен