Какво трябва да знаете преди да започете да използвате турмалинов колан?

ipopov
Какво трябва да знаете преди да започете да използвате турмалинов колан?

Хронични болки в кръста, преумора, травми, възпаления – причините да се снабдите спешно с висококачествен турмалинов колан не са никак малко. Турмалиновите продукти за здраве и красота набират все по-голяма популярност, тъй като са базирани на изцяло природни средства за лечение.

В следващите редове ще разгледаме турмалиновите колани в качеството им на ефективно средство за облекчаване на хронични и временни болезнени състояния. Какво представляват, кога могат да бъдат полезни и в какви случаи е противпоказано да се използват?

Какво представлява коланът с турмалин?

Турмалиновият колан е съвсем просто механично приспособление под формата на двуслойна тъкан. Между двата слоя има вградени миниатюрни турмалинови камъни.Турмалинът притежава силно изявени затоплящи свойства, затова перфорираната тъкан от вътрешната част на колана изпълнява изолационна функция. По този начин не се позволява на топлината да излезе извън зоната на въздействие.

Външният слой на коланите с турмалин е направен от плътна неопренова материя. Закопчаването става посредством велкро, така че всеки ползвател да може да избере удобна широчина, съобразена с обиколката на неговата талия. Преди да започнете да носите турмалинов пояс, е добре да се запознаете обстойно с неговите свойства и начин на използване.

Полезни свойства на турмалиновите колани

Какво трябва да знаете преди да започете да използвате турмалинов колан?

Турмалинът е вид минерал, познат от повече от осем века. Той има специфични физически свойства, които влияят на процесите в човешките органи и тъкани. Най-силно изявените качества на минерала са:

  • Отделяне на отрицателни йони/аниони;
  • Магнитно излъчване;
  • Инфрачервено лъчение.

Всяко от тези явления има както общ ефект, така и специфично приложение в медицината. Отрицателно заредените йони във физиотерапията се използват за ускоряване на метаболизма и увеличаване доставката на кислород към живите клетки. Друга добре позната функция на анионите е антиоксидантната. Клетъчните мембрани страдат от липидна пероксидация и се разрушават.

Отрицателните йони помагат за частично неутрализиране на този процес, като допринасят за репаративните процеси на клетъчно ниво. Някои проучвания твърдят, че под въздействието на отрицателните йони кръвното налягане се нормализира, отоците се елиминират, а нивата на кръвната захар се понижават.

Слабото магнитно поле, което се получава при нагряване на турмалина до 50 градуса по Целзий, стимулира метаболизма и кръвообращението. По този начин турмалинът облекчава възпаленията и ускорява регенерацията на тъканите – реализират се аналгетични и анти-едематични ефекти.

Инфрачервеното лъчение на камъка оказва топлинно въздействие върху тъканите, като облекчава болката и създава усещане за психологически комфорт. Ето защо е полезно да използвате този метод на физиотерапия в домашни условия при хронични или временни неразположения.

Начин на използване – показания и противопоказания

Турмалинов колан се използва най-често при болки в кръста и менструални спазми. Това уникално средство за домашна терапия може да се закупи дори онлайн от магазин Giga, където са представени множество турмалинови продукти. Коланът е е чудесно допълнение към основното лечение, предписано от лекуващия лекар при множество проблеми на гръбнака, стомашно-чревния тракт и пикочно-половата система.

Абсолютно противопоказание за употребата на всякакви турмалинови продукти е инсталираният пейсмейкър. Въпреки че генерираното от турмалина магнитно поле е слабо, не си струва риска, тъй като ефектът му може да повлияе на работата на устройството. При хронична недостатъчност на органи и тъкани в терминален стадий употребата на турмалин може да доведе до влошаване на състоянието.

Острите инфекциозни заболявания са причина за отлагане на терапията до пълно излекуване, за да се избегне прогресирането на възпалителния процес. Подобна е ситуацията и с дерматологичните патологии – обриви, открити рани, рани от изгаряне. Времетраенето на един сеанс не бива да надвишава 20-30 минути.

Next Post

Мебели от естествено дърво в банята – За и Против

Много стилен вариант в съвременния интериор са дървените мебели за баня. Болшинството хора обаче остават скептични относно тази идея. Все пак знаем, че дървото е склонно на гниене, надува се и се деформира в помещения с висока влажност. В същото време наличието на дървени кораби и сауни, облицовани изцяло с […]
Мебели от естествено дърво в банята – За и Против