Какво прави QLED технологията толкова специална?

ipopov

Яркостта на екрана е едно от ключовите качества, които можете да получите само от най-добрите QLED телевизори . Яркостта влияе и върху други отделните елементи на качеството на изображението, като коефициента на контраст, яснота на детайлите и пъстрота в цветовете.

QLED телевизорите предоставят изключително висококачествена картина, но в същото това време са сравнително по-евтини, например от OLED телевизорите . А и много, много по-големи! Производството на QLED е по-лесно и по-евтино, затова и цената им е относително допустима. С QLED са възможни размери на екрана до 98 инча! Докато OLED екраните достигат максимум 55 инча, а в същото това време са неколкократно по-скъпи.

Какво точно представлява QLED технологията

QLED е съкращение от Quantum Light-Emitting Diode. Това означава, че QLED телевизорът е подобие на познатия LED телевизор, с изключение на това, че използва малки наночастици, наречени квантови точки, за да зареди супер яркостта и цвета си. Тази технология беше въведена, първоначално през 2013 година, от компанията Sony, а съвсем скоро след това и компанията Samsung започна да предлага едни от първите QLED телевизори.

Забележителното в QLED панелите е уникалната им способност да представят не само светлината, но и тъмнината в сцените. Представете си например, че гледате екшън филм, в който героят се намира в тъмно подземие или невзрачна пещера. С всеки друг телевизор тази тъмнина ще е дразнеща за очите Ви, защото няма да виждате почти нищо, докато само QLED може да очертае и да Ви покаже всяка фигура в тази дълбока тъмнина, защото технологията може да затъмни своята LED подсветка, което е наистина удивително.

QLED и HDR

Ако поставите Вашия QLED телевизор срещу прозореца и през него прониква много дневна светлина, QLED телевизорът ще запази своите оптимални нива на видимост – особено ако възпроизвеждате HDR съдържание. При тези услови останалите телевизори не могат да се сравняват с QLED. Всяка друга технология ,,губи блясъка си” под слънчевите лъчи и гледането на телевизия става изключително неприятно. Ако Вашият QLED телевизор поддържа HDR – дневната светлина няма да Ви притеснява.

Next Post

Професионален автоключар

Само който не е имал нужда от ключарски услуги, не знае колко е важно да попаднеш на добър и надежден специалист, който ще си свърши работата качествено и няма да ти одере кожата, когато си на зор и в безизходица. Какво отличава истинския професионалист от съмнителния „занаятчия“: ·       Професионалистът ще реагира […]
Професионален автоключар