IOS vs Android – какъв телефон да изберем?

ipopov
IOS vs Android – какъв телефон да изберем?

В случай на предстояща покупка на нов телефон, на преден план винаги излиза дилемата IOS или Android. Обикновено, потребителите обмислят този въпрос още преди да преценят каква марка на устройството търсят или дори колко средства са готови да инвестират.

В действителност, операционната система е сърцето на всеки телефон. От нея зависи по какъв начин ще го използваме и дори дали ще можем да го приложим по отношение на функциите, които търсим в него.

Разбира се, въпросът винаги опира до индивидуалните вкусови предпочитания. Но когато не сме наясно с основните разлики между двете най-популярни мобилни операционни системи в света, няма как да преценим какво точно търсим и искаме.

В днешната статия ще се опитаме да посочим основните различия между IOS и Android телефоните. Освен това, ще се фокусираме и върху предимствата и недостатъците на всеки от тези два фундаментални типа мобилни устройства.

Търсите ли опции за персонализация?

По правило Андроид телефоните предоставят повече възможности в това отношение. От Google ви дават редица опции за промяна в изгледа на основната система на устройството. Същевременно, в търговската мрежа разнообразието от аксесоари сякаш е налично повече в сектор Андроид телефони.  iPhone е по-предпочитан от потребителите, които обичат да използват фабричните настройки и визия без необходимостта да променят каквото и да е било.

Комфорт на експлоатацията

По отношение на удобството и лекотата при работа с телефона, IOS е по-доброто решение от Андроид. Смята се, че Apple устройствата са много по-надеждни дори за хора, които досега не са боравили с модерни смартфони. Ето защо това би бил изборът за възрастните потребители и децата.

Разнообразие и достъпност на приложенията

Обикновено телефонът ви е пълен с всевъзможни приложения? Използвате специализирани апликации за работа или във вашето ежедневие? Ако не искате да плащате за тях и желаете винаги да ви се предлага приложение за каквато и да е цел или задача, Андроид е по-добрият избор за вас. За съжаление, някои iOS приложения са платени.

Имате афинитет към определена марка

Ако това е така, бързо и лесно ще разрешите дилемата iOS срещу Андроид. Така например, потребителите, които са верни почитатели на новите телефони от тук https://mega-device.com/category/samsung, тоест на Samsung, нямат друг избор освен да закупят устройство с Андроид операционна система.

С какъв бюджет разполагате?

За съжаление в много случаи става така цената да определи нашият избор. По отношение на избора между iOS и Андроид устройство, хората с по-голям бюджет могат да си позволят и двете опции, но тези с ограничени финансови средства е по-добре да заложат на втората опция. Разбира се, това важи само ако търсите последните модели на Apple или марките, работещи с операционната система на Google. Съвсем спокойно можете да си позволите iPhone, ако не държите кой знае колко на най-новия модел на пазара.

Коя операционна система е по-надеждна и сигурна?

Нито Андроид, нито iOS устройствата са перманентно застраховани срещу хакерско нападение. Всички видове мобилни телефони подлежат на атака и пробив в сигурността им. Ако не осигурите на вашето устройство надеждна антивирусна програма и не спазвате минималните правила за пазене на вашата лична и чувствителна финансова информация, вие ще сте постоянно в обсега на зловредните кодове в интернет пространството.

Все пак, по данни на компаниите, специализиращи в сферата на сигурността, в световен мащаб над 97% от хакерските атаки са насочени към Андроид устройствата. Ето защо може би ще предпочетете да заложите на iPhone.

Какъвто и телефон да изберете, важно е и вие самите да направите максималното и възможното за неговата сигурност. Съветът ни е да закупите качествен протектор и кейс от Мега Дивайс ЕООД и преди да започнете да сърфирате в интернет, да се уверите, че смартфонът разполага с антивирусна програма.

Next Post

Каква козметика е добре да имате в чантата си през лятото?

През лятото може да се появят много различни раздразнения, които са предизвикани от силната влага, жаркото слънце или потенето. Много често се прави грешката да се спира използването на бяла козметика през лятото и това влошава състоянието на кожата трайно. В тази статия ще разберете повече за някои от най-важните […]
Каква козметика е добре да имате в чантата си през лятото?