Каква козметика е добре да имате в чантата си през лятото?

ipopov
Каква козметика е добре да имате в чантата си през лятото?

През лятото може да се появят много различни раздразнения, които са предизвикани от силната влага, жаркото слънце или потенето. Много често се прави грешката да се спира използването на бяла козметика през лятото и това влошава състоянието на кожата трайно.

В тази статия ще разберете повече за някои от най-важните продукти, които ви съветваме още днес да добавите в дамската си чанта. Така ще сте спокойни за кожата си и ще може да имате едно по-добро лято с правилните, качествени продукти.

Задължителният крем за ръце

Високият клас козметика може да не бъде само за лицето, а и за цялото тяло. В тази точка от статията искаме да ви припомним за грижата за ръцете, която е от голямо значение.

Не рядко се прави грешката да се използват много продукти за грижа за кожата на лицето, но силно се пренебрегват ръцете. Смело можем да твърдим, че годините личат именно в тази област, затова е добре да се насочите към пазаруването на козметика за ръце онлайн.

Кремът, който сте избрали, ще успее да ги хидратира добре, а и да ги защити от всички дезинфектанти, които използвахме често през последните две години. Освен това ще се намалят бръчките там, кожата ще стане по-мека и значително по-здрава.

Слънцезащита за цялото тяло

Слънцезащита е добре да използвате не само през лятото, а през абсолютно цялата година, за да предпазите кожата си от вредните слънчеви лъчи. За да може да го правите ежедневно, ви съветваме да сложите в чантата си малък крем за лице със слънцезащитен фактор 50.

Ако забележите, че изгаряте, може да нанесете малко от него, както върху лицето ви, така и на местата, които усещате, че може да изгорят и да се наранят силно. В случаите, когато сте нанасяли цветна козметика, е добре да използвате спрейове, които се нанасят много лесно и може да поставяте много пъти в деня, без да разрушите текстурата на грима ви.

Не забравяйте етеричните масла


Много рядко се обръща внимание на етеричните масла, когато става дума за поставянето им в дамската чанта. Всъщност, те може да са ви от голяма полза през целия ден и да ви помогнат с различни проблеми като стрес, липса на концентрация, влошено настроение и още много.

Изберете лавандуловото масло за по-натоварените дни, в които сте затрупани със срещи и знаете, че стресът ви няма да е малко. Ако пък имате нужда от подобряване на настроението и концентрацията, е добре да имате масло от портокал. Нанесете една капка върху китките и оставете ароматът да се разнесе. Скоро сами ще се убедите, колко е приятно и как бързо ще ви повлияе.

Козметиката в дамската чанта е не по-малко важна от тази, която имате в дома си и използвате в сутрешната, и вечерната ви рутина. Затова е добре да подберете правилните продукти, които да са ви от максимална полза и да може лесно да нанасяте през целия ден. Не подценявайте използването на крем за ръце, слънцезащита, както и употребата на етерични масла за грижа за кожата и балансиране на енергията ви по време на натоварен ден.

Next Post

Как да поддържате автомобила си всеки месец?

За да увеличите максимално живота и ефективността на вашия автомобил, ето списък с елементи, които трябва да проверите в зависимост от времето и сезона. Някои от тези части на вашия автомобил трябва да се проверяват редовно, а други само в дългосрочен план. Уверете се, че следвате графика за поддръжка на […]
Как да поддържате автомобила си всеки месец?