Идеи за красиви места, които да посетите

denitsa

Задължително отделете няколко дни, за да разгледате Истанбул в Турция. Градът обединява континентите Азия и Европа – на територията му се вплитат в едно две цивилизации.

Ако от известно време чувствате, че сякаш стоите на едно място и ви липса капка авантюристичност и разнообразие, то вероятно е време да попътувате.


Посещението на красиви и интересни места ни носи толкова много положителни емоции – освен с приключения, екскурзиите ни зареждат още и с много позитивна енергия и задоволяване на любопитството. Днес сме ви подготвили няколко несъмнено красиви места, които определено си заслужават посещението.

Затова започнете да планирате следващото си пътуване още сега. За вдъхновение ние ви предлагаме следните идеи.

Санторини, Гърция

greece

Санторини е едно от най-красивите места, които бихте могли да посетите в Гърция. За мястото е известно, че е било изцяло разрушено през 16 век и, оттогава насам, се изгражда съвсем наново. Ежедневно изникват все по-красиви места из острова. Най-идеалното време за посещение на Санторини е в периода между април и септември. Плажовете му са всеизвестни с кристално чистата си вода и фин мек пясък.

Рим, Италия

Друго прекрасно място, което бихте могли да посетите, е древният град Рим в Италия. За него хората казват, че е „центъра на западната цивилизация“. Градът е основан през 753г.пр.Хр. В Рим бихте могли да посетите Колизеума, който е една от най-известните туристически атракции в целия свят. Други места, в които задължително да се отбиете, са Ватикана, Пантеона и площад „Навона“.

Тадж Махал, Индия

taj mahal

Друго невероятно и спиращо дъха място за посещение в света е Тадж Махал в Индия. Сградата е известна като „паметник на любовта“. Построен е от императора в чест на съпругата му Мумтаз Махал през 1932г. Разположен е на южния бряг на река Ямуна. Ослепителният му бял цвят привлича туристите от километри.

Сидни, Австралия

Обезателно ще пожелаете да посетите град Сидни в Австралия. Мостът „Харбър“ е едно от най-известните за посещение места в града. Всяка година жителите посрещат Нова година именно на моста, откъдето стават свидетели на спиращите дъха празнични фойерверки.

Истанбул, Турция

Задължително отделете няколко дни, за да разгледате Истанбул в Турция. Градът обединява континентите Азия и Европа – на територията му се вплитат в едно две цивилизации. Истанбул играе ролята на културен, икономически и исторически център в Турция. Всеизвестен е по целия свят със спиращите дъха джамии.

Вашият коментар

Next Post

Как да научим подсъзнанието си, че ще получим всичко, което искаме

Ако успеете, до такава степен, да визуализирате успеха, към който се стремите, че дори да започнете да говорите за него в сегашно време, сякаш вече се е случил, то вие сте изминали половината път.
success