Запознайте се с Audi RS Q8 за 2020 с 600 конски сили – първите ни впечатления

denitsa

Заедно със системата 4х4 и керамичната спирачна система, стабилизацията е също част от пакета Dynamic.

Audi създадоха топ модела си от сериите RS и Q – Audi RS Q8.


Автомобилът с високо изпълнение споделя редица компоненти с Lamborghini Urus и издига Q8 до нови висоти, що се отнася до представяне и ексклузивност. Имахме шанса да видим новото RS Q8 и да говорим с част от екипа за първи впечатления.

Под капака на Audi RS Q8

Новото RS Q8 пристига с 4-литровия V8 би-турбо двигател, което осигурява на автомобила 600 конски сили и 800 нютонметра въртящ момент. Стойностите показват 3.8 секунди от 0 до 100км/ч и 13.7 секунди от 0 до 200км/ч. Скоростта е ограничена до 250км/ч, но може да бъде увеличена до впечатляващите 305км/ч с т.нар. Dynamic Package. Цялата технология и стандартно оборудване образуват теглото от 2315кг. RS Q8 е част от семейството на наскоро представените RS6 и RS7.

48-волтовата хибридна система включва алтернатор – стартер, свързан с коляновия вал, който може да генерира 12 киловата при намаляне на скоростта и натискането на спирачките. Това, заедно със специализирана цилиндрична система, спомага при пестенето на гориво и редуцира емисиите. Колата е снабдена и с филтър за твърди частици, за да отговаря на последните емисионни регулации. Заради регулациите на Европейския съюз за контрол на шума, RS Q8 не е толкова шумен, колкото би ни харесвало, но, в крайна сметка – това са изискванията на Брюксел. За малко повече звук може да прибегнете до спортния ауспух, който идва с черни накрайници, но дори и той е лимитиран до 75 децибела. Вътре звукът е усилен, така че V8 4-литровият двигател осигурява пълноценно слухово изживяване за водача и пътниците.

audi rs q8

RS Q8 посрещаме с адаптивно въздушно окачване. Височината на автомобила може да варира до 90мм и това осигурява едновременно и комфорт, и впечатления като от спортна кола. Опционалната ролкова стабилизация обира поднасянето. Заедно със системата 4х4 и керамичната спирачна система, стабилизацията е също част от пакета Dynamic. С осемте си различни режима на шофиране, включващи и режимите RS1 и RS2, автомобилът предлага широк спектър от приложения – от офроуд до пистово каране.

Есктериор

audi rs q8

Що се отнася до дизайна, RS Q8 е замислен да изглежда по-агресивно с по-големите си въздуховоди отпред и RS-спойлер и дифузер отзад. Има десетмилитрова по-широка предница от Q8, отзад стойностите възлизат на пет милиметра повече в полза на RS Q8. Харесахме доста повече пропорциите и цялостния външен вид на RS Q8, отколкото тези на Lamborghini Urus. Можете да избирате измежду три екстериорни пакета: стандартният е сив „Manhattan” с типичните за RS матирани алуминиеви части. По свой вкус можете да се спрете и на някой от другите два пакета: лъскавочерния или този с карбонови нишки. RS Q8 идва стандартно с 22-инчови джанти, които могат да бъдат заменени с 23-инчови по желание на клиента.

Интериор

audi rs q8

Отвътре вклюва всички информационно-развлекателни дисплеи и ергономични екстри от Q8, в допълнение с множество RS-обозначения и стилови опции. Новото е специалният за автомобила RS бутон на волана и нови RS седалки, които пристигат с функциите „охлаждане“ и „масаж“ за първи път. Стандартното оборудване включва и 4 зони за контрол на температурата и приглушено осветление.

audi rs q8

Автомобилът е оборудван и с широк спектър асистиращи екстри – адаптиран круиз контрол, ефикасност, пресечност, предупреждения за смяна на лентите, предупреждения за наличието на бордюри в близост и 360-градусови камери. Има и дисплей, който показва стойностите на различни температурни датчици, следящи температурата на ключови елементи от колата – гумите, двигателят, скоростната кутия и др.

RS Q8 ще ознаменува световната си премиера на предстоящото автомобилно шоу в Лос Анджелис и ще удовлетвори първите си клиентски поръчки през първата четвъртина от 2020 в Европа. Скоро след това ще бъде достъпен и в други точки на света. Цената ще започва от 127 000 евро в Германия, което прави автомобила много интересна алтернатива на Lamborghini Urus, който струва двойно.

Вашият коментар

Next Post

5 невероятни факта за Слънчевата система и Млечния път, които ще ви изненадат

Ако нашата Земя има Луната, то Сатурн и Юпитер имат съответно по 62 и 79 небесни тела, които обикалят в тяхната орбита.
space