AGM акумулатори: 5 отличителни предимства на този вид захранващи устройства

Administrator

Специфичната технология при оловно-киселинните акумулатори ги прави устойчиви и предпочитани не само за автомобили, но и за моторни превозни средства

AGM акумулаторите са захранващи устройства на базата на Absorbent Glass Mat технология, която представлява положителна и отрицателна плоча, разделена от тънка мрежа от стъклени микровлъкна, съдържащи електролитна течност. В началото те са били предназначени основно за нуждите на авиацията, където е от съществено значение батериите да са с ниско тегло и максимално висока ефективност. Допълнителен плюс е, че те не се влияят от начина, по който са поставени и имат отлична устойчивост на вибрации.

През годините производителите се насочват към създаването на стартови и тягови акумулатори при използването на същата технология.

Кои са отличителните им характеристики и предимства:

1.    Електролитът не е свободен

Той е вложен в тънките влакна от стъкло и не тече свободно. По този начин се увеличава площта, а вследствие на това се постига повишена издръжливост и задържане на количеството електролитна течност. Тя не може да изтече и риск за разлив на практика не съществува.

2.    Мощност

Стартовият ток е с гарантирана мощност, което е причина за приложението на този вид акумулатори при автомобилите от висок клас и тези със старт-стоп системи. Те са особено популярни и при моторните превозни средства.

3. Дълготрайна употреба

Несъмнено дългият експлоатационен живот е предимство, на което бихме искали да имаме възможност да се насладим. Съответно, това не е за сметка на качествената услуга, което вече е обяснимо защо производителите на мощни коли оборудват системите си с акумулатори с тази технология.

4. Ефективност и при минусови градуси

Неприятните изненади през зимата не се нравят на никого. Тук те със сигурност могат да бъдат избегнати, защото AGM се славят с перфектна издръжливост при по-ниски температури и всякакви неблагоприятни атмосферни условия. Подгответе се за студените месеци и си осигурете спокойствие!

5. Бавно разреждане

Още една причина да инвестираме в модела, благодарение на по-бавното разреждане на батерията и ниското вътрешно съпротивление.

Важно да знаете:

При зареждане е препоръчително напреженията да се поддържат в ниски стойности, в рамките на 13.2-13.7 V. Следи се и времето, за което тече процесът, за да не се стигне до презареждане и повреда на батерията. Чувствителността им в това отношение съвсем не е недостатък, който трябва да ни притеснява, а и съществуват съвременни методи за контролиране на зареждането.

Професионалните съвети в тази насока биха могли да бъдат изключително ценни, както и съблюдаването на параметрите, съобразно индивидуалните ви потребности.

Next Post

Носенето на шапки дава възможност всеки ден да се отличавате с нова визия

Днес сме тук, за да ви предоставим един моден съвет, за който, надяваме се, ще ви бъде от особена полза. Ако вече нямате място да съхранявате нови и нови дрехи в гардероба си, а, същевременно с това, желаете всеки ден да блестите с нова и отличителна визия, то може би […]
шапки