Парфюмите на Karl Lagerfeld отразяват стремежа към съвършенство на ексцентричния дизайнер

ipopov

Karl Lagerfeld е едно от най-популярните имена в света на модата и ароматите. Дизайнерът от немски произход е известен с прозвището Кайзера заради своята педантичност и стремеж към съвършенство. Нестандартната и пиперлива личност на Карл Лагерфелд буди интерес у хората през целия му живот. Дизайнерът винаги се е отличавал, както с творенията, така и със собствения си стил и начин на изразяване. През годините той диктува тенденциите и модните течения, както в облеклото, така и в парфюмерията. Роденият в Хамбург Карл Лагерфелд се мести заедно с майка си да живее и учи в Париж. В столицата на модата той чиракува при именити дизайнери като Жан Бату и Пиер Балмен. Известно време работи като дизайнер на свободна практика, но разочарован от света на модата, заминава да учи изкуства в Италия. Влечението му към блясъка и предизвикателството, което носи модата, го връща обратно към първоначалния му занаят. През годините работи за Tiziana, Chloe, Chanel и др., като създава и собствен бранд, който носи неговото име – Karl Lagerfeld. В началото разработва предимно дрехи и аксесоари. От 1978 година парфюмите също са включени в портфолиото на Karl Lagerfeld. „Парфюмът е като мода за носа“ – обобщава с една сентенция дейността на своята компания Karl Lagerfeld.

Обичам да сменям ароматите, за да ги усещам по добре, споделя Karl Lagerfeld

Дизайнерът често демонстрира отличния си вкус за парфюми, който привнася и при селектирането на успешни уханни композиции за своя бранд Karl Lagerfeld. Той показва и усета си да партнира с най-добрите специалисти в бранша, а в резултат през годините се появяват някои наистина хитови парфюми с марка Karl Lagerfeld. Аромати за бранда са разработвали някои от най-именитите парфюмеристи, сред които Кристин Нагел, Оливие Кресп, Мишел Жирар, Жан-Кристоф Еро, Софи Лаббе, Сесил Матон, Никола Болиу, Кристоф Рейно, Бруно Йованович, Серж Маджулие и др.

Karl Lagerfeld е известен с таланта си да комбинира ухания по въздействащ начин

Той участва в композирането на някои от ароматите, които компанията му лансира. В интервюта ексцентричният дизайнер разказва, че нанася парфюми не само върху тялото си, но и върху всеки елемент от своето облекло. Karl Lagerfeld изпитва слабост и към аромата, който използва за спалното си бельо. „Винаги слагам върху чаршафите различен парфюм, от този, който нося в момента. Създава ми усещане все едно в момента спя с друг човек, който неустоимо ме привлича“, споделя Karl Lagerfeld. Влечението към наслагване на аромати, което дизайнерът изпитва, е пренесено и в ароматната му философия за бранда Karl Lagerfeld, който предлага ухания, които лесно може да се комбинират и съчетават.

Next Post

Как да се погрижите за гумите и джантите си

Гумите са много важна част от всеки автомобил. Те са най-видимата част от автомобила и са много важни за поддържането на автомобила в добро състояние. Автомобилните гуми и джанти са основата на всяка кола. Независимо дали сменяте гумите си заради промяната на времето или друга. Съобразете се със състоянието на […]
Как да се погрижите за гумите и джантите си