Масивни колиета – какви са актуалните тенденции при този вид бижута?

ipopov

Размерът има значение, когато става дума за бижута. Масивните колиета привличат повече внимание със своя цвят, текстура и форма. Те са отново на мода, особено през настоящия летен сезон. Смята се, че големите накити отиват само на хора с определена конструкция. Това не е съвсем вярно: има правила, които ще ви помогнат да изберете правилната опция, която да подхожда точно на вас.

Обемни вериги

Веригите с големи брънки са изключително популярни през последните 2 години. Първоначално се появиха в уличната мода: хип-хоп звездите, израснали в бедни квартали, искаха да подчертаят успеха си с масивни златни бижута. По-късно златото се превърна в позлата, а в някои случаи и в неръждаема стомана. Някои марки отидоха ​​дори по-далеч: те предлагат пластмасови бижута.

Ако искате да впишете такава верига в модерния си външен вид, изберете къси продукти – с дължина 40-45 см. Колието-верига трябва да пасва добре на врата, като подчертава линията на деколтето, но не я покрива. Например, веригата ще изглежда добре с пуловер с V-образно или плитко кръгло деколте.

Масивно колие

Колие с масивна централна част, напомняща за антична броня, е друга популярна тенденция. Нарича се още колие „нагръдник”. Такъв тип бижу увеличава визуално обема на гърдите, привлича вниманието към деколтето и в същото време маскира съществуващите недостатъци.

Дизайнът на големите колиета е доминиран от различни етно стилове. Такива са бижутата с декорации от дърво, кожа и естествени камъни. Интересно изглеждат колиетата, украсени със стари монети или техни съвременни имитации. Могат да бъдат изработени и от естествени или изкуствени перли.

Обемни висулки

Искате ли да създадете грандиозен ефект със своята визия? Експериментирайте с формите и размерите на висулките. Висулката може да бъде окачена на обикновена верига или на кожен шнур, добавяйки ярък акцент към визията. Имайте предвид, че веригата трябва да е достатъчно здрава, за да издържи теглото на висулката. Тя трябва да тежи поне два пъти повече от централния елемент.

Комбинация с други бижута

Ако носите масивно колие на шията си, избягвайте други големи бижута. Не носете масивни обеци или широк колан, тъй като това ще измести фокуса и ще наруши пропорциите на фигурата. Могат да се използват един или повече коктейлни пръстени. По възможност от същия благороден метал като колието.

Избягвайте други начини за акцентиране – ярки цветове или необичайни текстури, тъй като тоалетът ви ще се окаже претрупан. Цветовете в облеклото трябва да допълват или повтарят цветовете, използвани в основната декорация. Това ще ви помогне да създадете хармоничен и стилен образ.

Как да избирате и носите големи колиета?

Запомнете: хармоничната визия е винаги добре балансирана. С помощта на големи бижута можете да поставите акценти, да подчертаете силните си страни и да направите недостатъците си по-малко забележими. Ако имате красиви очи, можете да изберете колие със същия цвят камъни или да повторите линиите на чертите на лицето в контурите на бижуто.

Големите колиета дават самочувствие. Ако не се страхувате да привличате вниманието към себе си, те определено ще ви харесат. Дали да бъдат от злато или сребро? Това се определя главно от личните предпочитания и финансовите възможности. Има чудесни бижута от сребро с 24-каратова позлата, чиято цена ще допадне на любителите на златните накити.

Next Post

Какво е устройството на автоматичните паркинг бариери?

Паркинг системите и добре познатите ни бариери осигуряват надежден контрол на достъпа на автомобили. Те ви позволяват да контролирате кой да премине на територията на вашия обект и кой не. Освен това, изключвайки присъствието на неоторизирани лица на територията на обекта, бариерите осигуряват и допълнителна сигурност. Каква е функцията на […]
Какво е устройството на автоматичните паркинг бариери?