Как да изберем добра прахосмукачка, разказват от Magprom

Administrator

Натрупването на прах и други замърсявания по пода е ежедневие във всеки дом, което е особено валидно при малките дечица. В подобни случаи всекидневното почистване на пода е просто задължително. Ето защо е важно предварително да се подготвим, като направим правилния избор сред наличните прахосмукачки от Magprom. Как да се разграничим от отделните видове и техните особености и какви са предимствата на продуктите с транспортни дефекти?

Какви видове прахосмукачки се откриват

Отделните видове се отличават основно по начина, по който събират прахта. Например днес съществуват модели с текстилни и хартиени торбички. Последните са за еднократна употреба, при което след всяко почистване се изваждат и изхвърлят директно със събраната мръсотия в тях. Текстилните торбички са за многократна употреба. Те дори могат да се перат и използват месеци и години наред.

Съществуват обаче и прахосмукачки с контейнери, представляващи пластмасови съдове с различна вместимост, в които се събира праха и просто се изваждат, изхвърлят и поставят отново.

На какво да обърнем внимание при покупка

Правилният избор на прахосмукачка е гаранция, че на първо място покупката ще успява да извършва предназначението си пълноценно и на второ – ще отговаря на изискванията Ви и условията, в които трябва да работи. Ето защо, за целта освен на по-горе описаните особености е необходимо да вземем под внимание още няколко характеристики:

  • мощност – от нея зависи силата на засмукване на праха. Колкото по-голяма е тя, толкова по-ефективно ще почиства. Днешните модели са със специален регулатор, но минималната мощност трябва да е поне 350W;
  • обем на торбичката или контейнера за прах – колкото тя е по-голяма, толкова по-рядко ще се налага да я подменяте. Това разбира се зависи и от степента на замърсеност на почистваното помещение;
  • ниво на шума – това е важен фактор, особено ако сте в апартамент с капризни съседи, които постоянно се оплакват от силния шум на прахосмукачката. В подобни случаи Ви препоръчваме да се насочите към модели с показател под 70 dB.

С какво се различават тези с транспортни дефекти

Предлаганите в онлайн магазин Магпром прахосмукачки се отличават с леки, понякога дори незабележими, козметични дефекти по корпуса на продукта или неговата опаковка. В същото време, той е с пълна техническа изправност, не е използван никога и получавате гаранция, като за нов продукт. От друга страна, подобен избор е икономически по-изгоден, защото цените на такива стоки са чувствително по-ниски в сравнение с новите им аналози.

Next Post

Доставка на хранителни стоки до дома - какви са предимствата

Жителите на големите градове отдавна са изправени пред такъв проблем като закупуването на храна. Не, разбира се, във всеки магазин или супермаркет можете да си купите всичко, което сърцето ви желае, но доставката на закупените продукти за някои у дома е цял проблем. Добре е, ако човек има собствен транспорт, […]