Използване на стъкло при производство на интериорни врати

Administrator
Вътрешна стъклена врата предоставя широки възможности за дизайн. С тяхна помощ можете да създадете нещо, което няма да работи с друг тип врата.

Преди няколко десетилетия използването на стъкло за производството на интериорни врати се считаше за неприемливо. И не само стъклените врати, но дори елементи, направени от някакъв полупрозрачен материал, се използваха рядко. Но с развитието на технологиите и с увеличаването на изискванията за уникалността и оригиналността на стоките, стъклото в различните му форми все повече започва да се използва.

Вътрешна стъклена врата предоставя широки възможности за дизайн. С тяхна помощ можете да създадете нещо, което няма да работи с друг тип врата. Стъклените интериорни врати обикновено се използват във високотехнологичен или модерен стил. Те също така ще бъдат много добро решение за любителите на минимализма и лаконизма в интериора. Ефирността и прозрачността, но в същото време здравината и издръжливостта са основните характеристики на тези врати. Вратите, които имат огледална повърхност, също принадлежат към тази категория. Тоест, огледалото е залепено за рамка, изработена от висококачествена дървена Евробалка, пълна с листове от експандиран полистирол. Огледалата могат да бъдат гланцови или матови.

Интериорни врати със стъкло: технически характеристики

Както вече разбрахте, основното изискване за стъклените интериорни врати е тяхната здравина. Това се постига чрез използването на закалено стъкло с дебелина от 0,4 до 0,8 cm. Също така, използването на сталинитна технология при производството ви позволява да сведете до минимум вредата в случай, че крилото на вратата се счупи, то просто се руши на малки парченца без остри ъгли.

Разбира се, поради по-голямото тегло на крилото на вратата са необходими специални крепежни елементи и не можете да го вмъкнете в обикновена рамка на вратата. Повърхността на огледалата е покрита с хидрофобен лак, който помага в борбата с мръсотията. Стъклените интериорни врати не подлежат на избледняване и изсъхване. Освен това, поради свойството си да отразяват, те визуално разширяват дори малки стаи. А способността да придадете различен нюанс на стъклото ще донесе комфорт и светлина. Какво да търсите при избора?

Интериорните врати със стъкло не са продукт от икономична класа, затова при избора е по-добре да се доверите на професионалисти.

Next Post

Подходящи входни врати за Вашия дом

Както всеки знае, входната врата е най-важна от всички. Там трябва да се внимава най-много при избора й. Входната врата трябва да бъде здрава, масивна, трябва да представя възможността за изолация на топлина и шум и същевременно да има добър дизайн и цвят, не заради друго, ами заради това, че […]
Подходящи входни врати за Вашия дом