Zero Waste продукти от EcoKompas, които често ползваме в ежедневието си

ipopov

Всеки ден чуваме термини като изменение на климата, недостиг на вода или грижа за околната среда и всички тези думи често ни карат да спрем, сериозно да се замислим защото всички трябва да се грижим за околната среда и всеки малък жест е важен. Какво ще кажете да започнете от днес да използвате екологични продукти? Ние ви даваме няколко идеи!

Много успешен вариант, с който да замените найлоновите торбички от магазините, е памучна торба. Друг чудесен и екологичен избор са кокосови купички, бамбукови купички. Употребата на метални сламки също става все по-популярна.

Всичко започва с промяна на навиците, което води до положителни ефекти както във вашия живот, така и във вашата околна среда. В крайна сметка всичко е свързано, не мислите ли?

1. Душ със спрей за пестене на вода

Жест, толкова елементарен, колкото освежаващ душ сутрин, може да се превърне в екологичен жест, ако използвате устройство със спрей за пестене на вода.

Тези видове душове намаляват потока и изхвърлят пулверизирана вода, която се разпространява в горната част на тялото ни. По този начин спестяванията на вода се очаква да достигнат 70%. Струва си!

2. Четка за зъби от бамбук

Зъбната хигиена е от съществено значение за нашето здраве, а миенето на зъбите след всяко хранене е необходимо, за да елиминираме бактериите и да се грижим за устата си. По-голямата част от нас разполагат с пластмасови четки и ако спазваме препоръките на групата зъболекари, трябва да ги сменяме на всеки три месеца.

Но чудили ли сте се какво може да замести стандартната пластмасовата четка за зъби? Алтернативата е четка от бамбуково дърво, която е по-устойчива, може да се използва по-дълго и подлежи на рециклиране. Важно е дървесината да идва от устойчиви дървесни видове!

3. Компостируеми чаши и саксии

Добра алтернатива на пластмасовите чаши или чинии, които се използват в някои заведения за бързо хранене или в някои къщи, са компостируемите чинии, тоест тези, които са биоразградими и могат да се използват за наторяване на земята. Вашите растения със сигурност ще ви благодарят!

4. Бутилка от неръждаема стомана

Пластмасата в бутилки и торбички е един от елементите, които най-много замърсяват околната среда и най-бавно се разграждат /а някои дори не могат!/. Ако спортувате, обичате походите из природата и искате винаги да носите със себе си бутилка вода, можете да използвате такива от неръждаема стомана, тъй като те могат да се използват многократно и предпазват водата от светлина и топлина.  

5. Дървени сервизи

Вероятно обичате да организирате вечери и обяди с приятели, но какво да кажем за използването на дървени съдове за хранене? Да, точно както го четете! Имат доста предимства. По-трудно се счупват и издържат много по-дълго. И, естествено – екологично. Разбира се, важно е дървесината да идва от устойчиви гори и да е обработена, за да се използва за храна. 

6. Слънчево зарядно за мобилен телефон

Намаляването на потреблението на електроенергия е важно за планетата и природата, поради което използването на слънцето като източник на енергия може да бъде от съществено значение. Нещо толкова ежедневно като зареждането на мобилния ви телефон може да бъде уважително към околната среда, ако използвате слънчево зарядно устройство. Какво ще кажете?

За щастие има все повече ежедневни предмети, които ни помагат да намалим въздействието на ежедневните си действия върху планетата. В тази публикация ви представихме само няколко, но има много повече! А вие какви екологични продукти използвате? Има ли такива, които трябва да включим без колебание в навиците си? 

Next Post

Какво прави QLED технологията толкова специална?

Яркостта на екрана е едно от ключовите качества, които можете да получите само от най-добрите QLED телевизори . Яркостта влияе и върху други отделните елементи на качеството на изображението, като коефициента на контраст, яснота на детайлите и пъстрота в цветовете. QLED телевизорите предоставят изключително висококачествена картина, но в същото това […]
Какво прави QLED технологията толкова специална