Врата за спалня. Каква да изберем?

Administrator
Врата за спалня. Каква да изберем?

Поставянето на интериорна врата за спалнята е може би най-трудният избор, защото има много фактори, които трябва да прецените и съответно да се съобразите с тях.

Първи фактор

Дали изборът на интериорни врати да бъде със стъкло или без. Стъклото притеснява много хора, поради всеобщата идея, че издава ясни изображения и се вижда всичко през него. Всъщност това не е съвсем така. На пазара се предлагат различни видове серии, всяка серия се характеризира с един или няколко вида стъкла. Нека вземем например немската серия интериорни врати Граде. Тя предлага три вида стъкла. Едното е „чинчила”.

Характеризира се с пропускане светлина и видими ясни изображения. Този тип стъкло може би наистина не би бил най-подходящият избор за спално помещение.

Вторият тип стъкло е „бял мат”, то е характерно освен за серия Граде, също за Ефапел, Сил лукс и Гама. При него има пропускане на голямо количество светлина (според големината на стъклото), но НЕ пропуска ясни изображения. Дори ако приближим максимално пръсти до стъклото, не можем да видим ясни изображения.

Втори фактор

Да не забравяме, че това е спално помещение и на първо място вашите гости или собствените ви деца не трябва да виждат какво се случва в спалнята. По този начин вие скривате действията си.

Трети фактор

Ако в близост се намира кухненското помещение, задължително ви трябва врата, за да изолира неприятните миризми.

Четвърти фактор

Да затворите помещението си чрез врата ви гарантира усамотяване и спокойствие, идеалното решение за максимална почивка. 

Пети фактор

Задължително условие, особено ако живеете сами е да имате врата, която се заключва. По този начин ще възпрете нежелани гости, които да влязат в „подходящия момент”.

Шести фактор

Вратата за спалното помещение ще изолира изцяло студените температури, които се усещат в коридора. Също така ще задържи топлотата в спалнята.

Седми фактор

Необходима ви е врата с шумо и топлоизолация!

Next Post

Използване на стъкло при производство на интериорни врати

Преди няколко десетилетия използването на стъкло за производството на интериорни врати се считаше за неприемливо. И не само стъклените врати, но дори елементи, направени от някакъв полупрозрачен материал, се използваха рядко. Но с развитието на технологиите и с увеличаването на изискванията за уникалността и оригиналността на стоките, стъклото в различните […]
Вътрешна стъклена врата предоставя широки възможности за дизайн. С тяхна помощ можете да създадете нещо, което няма да работи с друг тип врата.