Как да организирате перфектното градинско парти

Administrator
планирането и организацията на вашето лятно градинско парти

Лятото е идеалният сезон за хапване на открито и за организиране на така чаканото градинско парти. Нищо не е по-освежаващо от един следобед в двора сред близки и приятели. Можете да помислите за игри на открито, тонизиращи напитки, вкусна сезонна храна. Всички обичат партитата навън, затова днес ви предлагаме няколко съвета, които ще са ви от полза при планирането и организацията на вашето лятно градинско парти.

Ето и практичните съвети, които ще ви улеснят и със сигурност ще ви бъдат от полза:

Създайте удобства на гостите

Комфортът на вашите гости трябва да бъде вашият основен приоритет. Ако събирането ви е през деня, уверете се, че има сенчести зони и осигурен слънцезащитен крем. Ако е вечер, лампите, градинските фенери и продуктите за отблъскване на насекоми са задължителни.

В зависимост от времето, помислете дали можете да предложите на гостите преносими вентилатори, чадъри, кърпи или леки шалове за раменете. Вашите гости трябва да са спокойни и да не се чувстват неудобно от климата и времето по време на партито. Също така, гарантирайте, че всеки има удобен достъп до тоалетната, до вода за разхлаждане, до предварително подсигурените от вас удобства.

Обърнете внимание на масата

Храната прави нашата маса калейдоскоп от цветове и шарки, дори когато масата е застлана с обикновена бяла покривка. Ако искате повече разнообразие, цветята като декорация са винаги добра идея.

Може да добавите декоративни елементи или камъчета на дъното на вазите, така че да не се обръщат при порив на вятъра. Можете да заложите и на саксийни растения или сукуленти. Всеки декор трябва да бъде премерен и поднесен с усет. А добрата декорация и добре аранжирана маса са едни от нещата, които се запазват най-трайно в съзнанието на гостите.

 Осигурете пространство и разнообразие

Често хората обичат да се включват в приготвянето на напитките и коктейлите. Хубаво е когато храната се приготвя пред гостите. Помислете как да обособите различни  тематични, коктейлни и релакс зони, така че хората да общуват свободно и да не се ограничават само до седенето на масата с храната.

Ако разполагате с по-голяма площ пък,  можете просто да осигурите повече одеяла и възглавници, така че гостите ви да изпитат удоволствието от добре организиран пикник. В друг случай, сгъваеми дървени маси и столове, пръснати из двора, също биха осигурили достатъчно комфорт и свобода на вашите гости.

Винаги сервирайте храна според сезона

Вдъхновете се от сезона. Хубаво е да започнете партито с напитка, приготвена от сезонни плодове или с освежаваща лимонада с пресни листенца мента или лавандула. Бирата също е изключително популярна през лятото, така че не се притеснявайте, ако това е вашето предпочитание.

Когато става въпрос за храна, сезонната и прясна храна е идеалното решение. Не е задължително храната да е скъпа или луксозна, но е задължително да бъде свежа и вкусна. А ето и къде да погледнете за повече свежи идеи и предложения за вашето парти навън:

https://www.kaufland.bg/aktualni-predlozheniya/ot-ponedelnik/obsht-pregled.category=08_Алкохолни_и_безалкохолни_напитки.html

 Резервен план?

Винаги е добре да имате план „Б“ за непредвидени ситуации, когато нещо в организацията и планирането се обърка. Независимо дали говорим за внезапна буря или за друг надвиснал буреносен облак над вашето парти, уверете се, че имате полезен ход на действие. Ами ако напитките или храната свършат? Спокойно можете да поръчате доставка на хранителни продукти до вашата врата и партито ще продължи.

Време е партито да започне!

Next Post

AGM акумулатори: 5 отличителни предимства на този вид захранващи устройства

Специфичната технология при оловно-киселинните акумулатори ги прави устойчиви и предпочитани не само за автомобили, но и за моторни превозни средства AGM акумулаторите са захранващи устройства на базата на Absorbent Glass Mat технология, която представлява положителна и отрицателна плоча, разделена от тънка мрежа от стъклени микровлъкна, съдържащи електролитна течност. В началото […]
AGM акумулатори: 5 отличителни предимства на този вид захранващи устройства