Как да преобразим своите кухненски шкафове

Administrator

Ако е дошло време, в което искате да освежите и промените своята кухня, но никак не искате да се наемате с дълъг и разточителен ремонт, то имаме една идея за вас. Лесно, бързо и нескъпо бихте могли да измените облика на това помещение, като че имате съвсем нова кухня.

Започнете от своите кухненски шкафове

Кухненските шкафове са елементите, които са основното нещо, видимо от вашата кухня. Ако вече старите ви вратички са ви дотегнали и ви се иска да внесете малко цвят и свежест в помещението, то ги променете. Бихте могли да осъществите това по много начини.

Облепете ги със специално фолио по ваш вкус. Така бързо и лесно ще промените цялостната кухненска визия – помещението ви ще изглежда съвсем различно. С лекота можете да превърнете тъмната кухня в светла или обратното, без да ви се налага да си правите нова.

Бихте могли и да ги боядисате – много от материалите, използвани за направата на кухни, като например MDF плоскостите, са идеална повърхност за нанасяне на специализирана боя. Така отново бихте могли да промените изцяло външността на вашата кухня и да останете с усещането, че имате нова такава.

Друг начин да промените дизайна на кухненските си шкафове е като заложите на друго покритие. Бихте могли да ги матирате или лакирате, според зависи от крайния финиш, който искате да постигнете. Това, само по себе си, би могло изцяло да промени дизайна на помещението ви. Ако желаете тотална промяна, тогава комбинирайте – пребоядисайте кухненските си шкафове или ги облепете с ново фолио и нанесете предпочитания финиш.

Дръжките на вашите кухненски шкафове определено са акцент в интериора. Те правят впечатление. С тяхна помощ лесно бихте могли да промените цялостния стил на вашата кухня – ако досега сте имали семпли инокс дръжки, то ги заменете с пищни златисти такива с богата орнаментика. Така за секунди се сдобивате с луксозна ретро кухня за сметка на старата такава в модерен стил. Ако пък искате да внесете повече изчистеност и семплост в стаята си, постъпете обратно – свалете старите помпозни дръжки и монтирайте нови, с прост дизайн, които да „смекчат“ цялостното усещане за помещението и да ви дадат шанс да се насочите към съвършено различен интериорен стил.

Промяната на кухненските шкафове е често използван метод за промяна на цялостния дизайн на кухнята. Подходящ е за моментите, в които в плана ви не фигурира замяната на старата кухня с нова – с помощта на тези козметични трикове, обаче, ще имате усещането, че сте в съвсем различно помещение.

Вашият коментар

Next Post

Какво ще е модерно в света на модата тази година

Независимо дали ще заложите на цяла дреха, решена в този цвят, или на отделни аксесоари, които да правят компания на цялостния ви тоалет, то определено намерете местенце за масленожълтото в облеклото си.
модни тенденции